Nu doneren

hoofdfoto

Nationaal G-voetbalplan - Verhalen over G-voetbal

Komende maanden plaatsen we samen met ING en de KNVB iedere week een verhaal van een persoon die actief is binnen het G-voetbal. Dit kan zijn een G-voetballer, een trainer of iemand die zich inzet voor het G-voetbal binnen zijn/haar vereniging. Deze week het verhaal van Theo van der Horst, G-voetbal ambassadeur van voetbalvereniging R.K.V.V. DEM.

“Gelukkig houdt Theo het G-voetbal binnen R.K.V.V. DEM springlevend!”

De voorbereidingen voor de 3e editie van het ‘Theo van der Horst G-toernooi’ zijn in volle gang. De datum is geprikt, het draaiboek van vorig jaar is uit de kast gehaald en de eerste clubs zijn benaderd. “Binnen de club is Remko Hoek actief, hij is werkzaam bij de KNVB en heeft hierdoor goede connecties”, vertelt Mark van de Ven, voorzitter van voetbalvereniging R.K.V.V. DEM.  “Via Remko regelen we een mooi deelnemersveld. Dat is altijd weer even puzzelen omdat we zelf helaas geen G-voetbal meer hebben. Maar gelukkig is Theo bij onze club gebleven en houden we zo het G-voetbal binnen de club springlevend”, zegt Mark met een glimlach.

Theo van der Horst heeft in het verleden gespeeld in het G-team van DEM. Een team speciaal opgezet voor spelers met een beperking. Het team is opgeheven omdat veel spelers zijn gestopt. Maar Theo is altijd gebleven. Als ‘kind van de club’ en vaste supporter van het eerste elftal. En zo is ook het Theo van der Horst G-toernooi ontstaan. “Een paar jaar geleden wilden we met de selectie op trainingskamp”, vervolgt Mark. “Onze Business Club wilde hier graag aan bijdragen, met de voorwaarde dat wij iets maatschappelijks terug zouden doen. Erwin de Wit, voormalig eerste elftalspeler en de grote vriend van Theo, nam toen het initiatief om een G-toernooi te gaan organiseren. De hele selectie werkte mee. Over de naam voor dit toernooi hoefden we niet lang na te denken, want Theo was toen al onze vaste supporter.”

Theo verrast met poster
Nederland telt bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Theo werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Theo. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. “We waren echt verrast door de poster en vinden het ontzettend leuk voor Theo! Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje bij ons in de kantine van DEM”, vervolgt Mark. Het toernooi vindt dit jaar plaats op 20 augustus en ook nu zijn weer veel spelers uit het eerste elftal betrokken. “Een aantal spelers fluit de wedstrijden, sommigen staan achter de bar en er is ook dit jaar weer een penaltybokaal waar de keeper van het eerste elftal op doel zal staan. En Theo? Die loopt natuurlijk weer de hele dag met een dikke glimlach langs de velden”, eindigt Mark.