Onze activiteiten

Uniek Sporttalent

Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Dat is waar de verkiezing Uniek Sporttalent om draait.

G-Voetbal

De KNVB, ING, Voetbal International, PwC en Fonds Gehandicaptensport zetten zich gezamenlijk in voor G-voetballers en de amateurclubs. Zo geven we het G-voetbal de aandacht die het verdient en stimuleren we verenigingen om G-voetbal op te zetten.

Lokale projecten

Veel sportverenigingen ontvangen een financiële bijdrage van Fonds Gehandicaptensport, voor bijvoorbeeld de organisatie van toernooien of sportdagen, sport- en spelmaterialen, een tillift, een doucherolstoel of andere noodzakelijkheden om gehandicaptensport mogelijk te maken.

Gehandicaptensport Nederland

​De sportbond Gehandicaptensport Nederland stimuleert sport en bewegen voor mensen met een handicap.

Special Olympics Nederland

Special Olympics Nederland zet zich in om verstandelijk gehandicapte kinderen en - volwassenen een plaats te geven waar zij kunnen samenkomen om plezier te maken en te sporten. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt deze activiteiten.

SailWise

​SailWise biedt mensen met een handicap meerdaagse vakanties waarbij zij heerlijk kunnen genieten van watersport. Alle accommodaties zijn hierbij volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. De schepen zijn zo ingericht dat iedereen, ongeacht de handicap, zelfstandig mee kan doen.​

Giathlon

Stichting Giathlon heeft in 2015 de "Giathlon" geïntroduceerd. Een indoor triathlon waarbij de deelnemers zoveel mogelijk meters maken voor sporters met een handicap, omdat sporten voor iedereen vanzelfsprekend moet zijn! Ben jij er op 7 april bij?

ParaPaard

ParaPaard zet zich in voor aangepaste paardensport. ParaPaard biedt daarom steun aan organisaties, verenigingen en stichtingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten.

Benefietdiner voor de Gehandicaptensport

Op dinsdagavond 30 oktober vond in de Johan Cruijff ArenA de 12e editie van het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport plaats. Het thema van het Benefietdiner was dit jaar ‘Een stap dichterbij’.

Golf

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om golfsport toegankelijker te maken voor sporters met een beperking. Hiervoor is onlangs Sportfonds Golf opgericht in samenwerking met NGF. Met Sportfonds Golf wordt ondersteuning geboden aan golfverenigingen ten behoeve van sporters met een handicap.

KPN Schaatsvriendendag

De KPN Schaatsvriendendag is een jaarlijks terugkerend schaatsevenement waarbij 1.500 mensen met een beperking uitgenodigd worden om kennis te maken met de (schaats)sport. Met je rolstoel het ijs op, schaatsen met of zonder begeleiding, alles is mogelijk op deze dag!

Para-cycling

Para-cycling is een andere benaming voor aangepast wielrennen. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om Para-cycling voor meer mensen toegankelijk te maken.

Collecteweek

Tijdens de landelijke collecteweek zetten vrijwilligers en verenigingen zich in om te collecteren voor de gehandicaptensport. Doe jij ook mee?

Uniek Sporten

Vanuit de ambitie om sporten voor mensen met een handicap dichtbij huis mogelijk te maken, is Fonds Gehandicaptensport het project Uniek Sporten gestart. Uniek Sporten is dé online sportcommunity voor aangepast sporten waar vraag en aanbod bij elkaar komen.

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject op (basis)scholen over het thema ‘leven en sporten met een handicap’. Een docent komt in de klas om te laten zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen komen er daardoor spelenderwijs achter dat er heel erg veel mogelijk is!

G-Hockey

In samenwerking met onze 1% FairShare® partners ABN AMRO en Sportlife hebben we de ambitie om het G-Hockey landelijk een extra impuls te geven. Met het doel om meer mensen met een handicap structureel en dichtbij huis te laten hockeyen.